Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Студентам — про Європейський зелений курс

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

19 травня для студентів Миколаївського політехнічного коледжу була проведена лекція “Європейський зелений курс”, організована обласною бібліотекою для юнацтва спільно з ГО “Миколаївська обласна екологічна асоціація «Зелений світ»” на відзначення Дня Європи в Україні.
alt
Завідувачка відділу “Інтернет-центр” МОБЮ Тетяна Руснак інформувала, що Європейський зелений курс (ЄЗК) є дорожньою картою заходів, програм дій, які перетворять Євросоюз на ефективну, стійку та конкурентоспроможну економіку, визначать засоби перетворення Європи на перший у світі кліматично нейтральний континент до 2050 року, стимулюючи розвиток економіки, покращення здоров’я та якості життя людей, а також трансформують кліматичні та екологічні виклики на можливості у всіх сферах та політиках ЄС, гарантуючи справедливий та інклюзивний характер зеленого переходу. 
alt
 

Запрошена спікерка — екологиня, голова ГО “Миколаївська обласна екологічна асоціація «Зелений світ»” Олена Бурятинська розповіла, що Уряд України заявив про намір нашої держави долучитись до Європейського зеленого курсу, який був офіційно представлений у 2019 році. Україна бере Європейський курс, прагнучи формувати державну політику, яка б враховувала екологічні та кліматичні виклики сьогодення. Курс ставить дуже конкретні цілі і визначає конкретні терміни їх виконання.

Олена Ігорівна звернула увагу молоді на особливе значення для України розділів Європейського зеленого курсу, що стосуються сільського господарства та біорізноманіття, а також відзначила очікуваний позитивний вплив на енергетичний баланс і розвиток сектору в цілому. ЄЗС передбачає забезпечення зростання частки відновлюваної енергетики, а збереження високої частки атомної генерації буде можливим лише за умов дотримання термінів експлуатації і безпеки.

Пані Олена відповіла на численні запитання студентів і закликала їх берегти природну спадщину, запросила до співпраці в якості волонтерів, адже в Миколаєві і області є багато унікальних археологічних пам’яток, історичних ландшафтів, ендеміків природи, які треба охороняти і берегти. Просто зараз громадськість стурбована підняттям рівня Олександрівського водосховища до проєктної позначки 20.7 м, яке може знищити унікальні природні ландшафти та останні південнобузькі пороги у каньйоні Південного Бугу.

“Я вважаю, що Україна в рамках співробітництва з ЄС повинна позиціювати в якості стратегічного партнера, а не ганьбити себе, знищуючи природні та історичні цінності,” — резюмувала Олена Бурятинська.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.